Also available in: English

Schotland Aviemore - The Cairngorms - Dag 2 - Zaterdag 8 Juni

2024
Standaard 7 dagen (klik hier voor uitleg)

Aviemore!

Het was ruim een half jaar geleden dat ik in dit prachtige land was maar toch moest ik mijn best doen deze eerste wandeldag niet te laten verpesten. Onze favoriete voetbalclub moest uit tegen de aartsrivaal terwijl ‘wij’ een legendarisch slechte periode doormaken.

 Ik ga de uitslag hier niet vermelden maar dit was dus idd historisch slecht maar vooral kansloos.

Goede nieuws was dat onze held Mathieu van der Poel glansrijk Parijs – Roubaix won dus daar gaan wij deze dag maar aan herinneren!

Verder natuurlijk de prachtige omgeving en vooral heerlijk om weer een week buiten te zijn.
De omstandigheden waarom het dit keer zo lang geduurd heeft ga ik nog in een apart verslag verwerken maar wat is het hier toch belachelijk mooi.

Ga volgende keer ook zeker inplannen om uit te stappen in Aviemore om te kijken wat daar sinds 1988 allemaal veranderd is. Misschien staat de locatie waar wij toen een maand hebben doorgebracht er nog, dat zou leuk zijn!

0 Munro’s deze dag:

Nul! dus

Dit avontuur voor het eerst naar Inverness gevlogen. De laatste 8 avonturen was dit Glasgow.

Het ‘waarom’ leg ik uit op deze pagina.

Prachtig om weer in Inverness te zijn! Was hier eerder geweest toen wij in een vorig leven een maand in Aviemore hebben gezeten. Dit was nu de laatste halte voordat ik uitstapte in Newtonmore dus weer een mooie trip down memory lane!

Ik zal de mooiste foto’s van die maand Aviemore (zijn nu nog echte, afgedrukte, foto’s, was in 1988!! 🫢😀) inscannen en op de site plaatsen.

Mooiste Video

Natuurlijk had ik nog sneeuw verwacht maar toen ik op de ochtend van de 3e dag wakker werd en er opeens
(de avond ervoor was alles nog groen) een pak sneeuw lag vond ik dat toch weer heel bijzonder.

Prachtige beelden!

Bijzonderheden
deze dag

1. Leesbril

Ik heb een simpele lijst die ik een keer of 10 doorneem voordat ik op pad ga. In het hoesje van mijn telefoon, die altijd uit staat als ik onderweg ben, zit standaard een klein Noozy leesbrilletje. In de trein kwam ik erachter dat dit niet het geval was, vandaar de vreemde streep naar rechts op de eerste dag 😉.  Zondagmiddag, op zoek naar een leesbril in Newtonmore met als voordeel dat ik NOS Sport kon luisteren!

(rest van de week, heerlijk!, geen verbinding en de telefoon uit)

2. Nieuwe gewoonten

In Glasgow voelt het als thuiskomen.

Het hotel, de route naar het station, de outdoorshop waar ik mijn laatste spulletjes koop voordat ik op avontuur ga. In Inverness moest ik weer even de weg vinden wat een avontuur natuurlijk ook alleen maar weer leuker maakt. Hotel is nog dichter bij het station en op weg daar naar toe meerdere outdoor winkels!

3. Treinrit

Van / naar Glasgow is ook inmiddels standaard met de trein, soms met de bus. Dit was weer een nieuwe ervaring met nieuwe, en vertrouwde, tussenstops wat het ook weer leuker maakte.

Klik op onderstaande tekst en/of afbeelding
om naar de desbetreffende dag toe te gaan!

 

Via deze link ga je naar de beginpagina van dit avontuur.

Dag 1

Met de trein naar Aviemore en bewust daar mijn inkopen gedaan.

Dag 2

De eerste Munro.

Dag 3

Tentje laten staan (Zondag rustdag!) voor Munro 2 en 3.

Dag 4

Met volledige bepakking Munro 4 om daarna tentje op te zetten voor Munro 5.

Dag 5

Weer met volledige bepakking een Munro om daarna mijn rugzak te ditchen voor Munro 7.

Dag 6

Gisteravond vallei ingewandeld, tentje opgezet voor een prachtige laatste dag met 4 Munro’s.

Dag 7

Laatste dag de vallei uitgewandeld om, via Rothiemurchus Lodge, terug naar het station Aviemore te wandelen.

Eerst nog een HEERLIJKE burger gegeten voordat ik de trein naar Inverness genomen heb.

Whale Watching

The Highlight of the Trip!
Book This Activity