Also available in: English

Dinsdag 21 juli: De eerste Munro!

Schotland - Juli 2020

De foto hierboven is gemaakt op het eerste gedeelte van de klim later op deze prachtige dag maar laten we beginnen bij het begin: het ontbijt.

Laatste stukje richting het volgende treinstation, waar de route van vandaag begint, was nog een uitdaging, zie video hieronder!

En als je daar dan eenmaal bent aangekomen ziet dat station er zo uit:

‘Bagging Munro’s !!??’

Misschien goed om eerst uit te, laten, leggen wat precies de bedoeling is.
Beter, maar vooral mooier, dan in dit filmpje is niet mogelijk. Een andere, minstens zo mooie, uitleg via deze link.

Natuurlijk heb ik eerder gewandeld in dit prachtige gebied (Berg- en winter training van een maand in de omgeving van Aviemore, de ‘Ballaculish Horseshoe’ ; letterlijk als Team(building), en nog een paar wandeldagen) maar voor het gemak beginnen we gewoon weer op 0!

Hieronder de route van vandaag;
eerste Munro had dus de Ben More op het eiland Mull moeten zijn en deze Ben Cruachan als tweede maar nu dus de eer aan deze!

De eerste foto op deze pagina is nog onder de boomgrens gemaakt, de video onder de routekaart is na een tijdje klimmen: het uitzicht op het stuwmeer.

Afgelopen periode regelmatig vragen gehad over praktische zaken zoals b.v. water onderweg. Inmiddels is de blauwe zak uit onderstaande video stuk en vervangen door een steviger exemplaar waar je ook nog eens makkelijker water mee verzameld maar het principe blijft hetzelfde.

Stilstaand water is natuurlijk sowieso lastiger dan stromend water maar dat is nu net de charme.

Hieronder nog even een inzicht zoals er vele zijn langs gekomen de eerste dagen.

Ondertussen blijft dit een uitdaging;
je loopt sowieso altijd met een gevulde, warme, thermosfles met thee en in ieder geval 1 liter water omdat je nooit weet wanneer je, weer, water tegenkomt.

Vanaf het meer, via het beekje uit bovenstaande video, door naar de eerste Munro met onderweg een betere locatie voor het avondeten dan gisteren!

Gisteravond stond de tent (na de lange treinreis en een stukje wandelen) om een uur of 10 en dat was ik nu ook van plan. (ook afhankelijk van het terrein natuurlijk omdat je in ieder geval een klein vlak stukje nodig hebt om de tent op te zetten).

Uiteindelijk iets eerder gestopt, zie video hieronder.