Also available in: English

Schotland Februari 2022

Van dit avontuur geen uitgebreid verslag zoals eerder voor Schotland juli 2020 en Tour Mont Blanc.
Op deze pagina een, korte, weergave van de route en daarna (wel verdeeld over de verschillende dagen
zodat de pagina’s vlot laden) veel beelden.
(Wil je direct naar de beelden klik dan op deze link).

Woensdagavond 16 februari laat vertrokken ri. Glasgow om de volgende middag met de bus naar Arrochar te reizen.
Daar eind van de middag een prachtige wandeling rond ‘het Loch’ om, na de eerste hoogtemeters, de tent op te zetten.

Donderdag februari bewust niet vanaf dat punt richting de Beinn Narnain maar (vanwege de storm) gekozen voor een andere ‘approach’ nl. vanuit het dal waar de route van vrijdag eindigt.
Prachtige wandeling door een besneeuwd bos met een nog mooiere plek om te slapen als beloning.

Zaterdag de eerste poging om van deze kant de eerste Munro van deze reis te bedwingen maar door de hoge sneeuw was dit niet te doen via het pad.
Daarom een, eigen, route gekozen en eind van de middag alsnog de Beinn Narnain ‘genomen’.

Waar het eerst mijn bedoeling was deze, op dezelfde dag, te combineren met de Beinn Ime was ik blij (slecht zicht, vertraging in de ochtend door de dikke sneeuw) dat ik er in ieder geval 1 afgestreept had. Zondag was de storm weer toegenomen waardoor ik letterlijk van het plateau tussen de Beinn Narnain en Beinn Ime ben afgeblazen. Nog even geschuild voor de wind, hagel en sneeuw maar uiteindelijk besloten dat het niet verantwoord was.

Terug naar de prachtige vallei en mijn tent nu iets dichter bij de route voor de volgende dag opgezet . Voelde als een top poging naar een illustere, echte, berg (net deze prachtige film op Netflix gekeken) maar alleen het weer was daar natuurlijk mee te vergelijken. Volgende dag na een heerlijke wandeling de top bereikt met een prachtige video als resultaat.

De tent op dezelfde plek als vrijdagnacht opgezet (zoek de verschillen op de fotopagina!) om de volgende dag (zitten inmiddels op de dinsdag) de 3e Munro van deze reis te pakken: de Ben Vane. 
Ook daar (vanwege harde wind en daardoor striemende sneeuw en hagel) getwijfeld of het verstandig was de top te pakken maar dit keer wel doorgezet. Lastig inschatten om ‘nog maar 400 meter’ ( 1 rondje atletiekbaan) in te schatten als je ook rekening moet houden met hoogtemeters, storm met zo goed als 0 zicht.

Doordat alles daardoor langer duurde (terugweg was erg lastig navigeren door het slechte zicht) niet op de gewenste plek de tent op kunnen zetten.
Doel was dit dicht bij de start van de geplande 4e Munro te doen (Ben Vorlich) maar het werd snel donker waarbij ik ook nog eens, extra, water moest halen. Toen dat geregeld was werd de wind (toen al storm) echt heel naar en stond ik letterlijk met mijn tent te vliegeren!

Met 1 (van de 4) tentstokken gebroken en een weerbericht waarin aangegeven werd dat het de volgende dag pas echt zou gaan stormen het besluit genomen de volgende dag een mooie wandeling langs het Loch (zie foto boven met inderdaad een filter!) te maken richting de bushalte naar Glasgow.

Daar woensdagmiddag aangekomen om op donderdag eindelijk een belangrijke ’to do’ af te werken van mijn lijstje! (zie foto’s van deze Gitaarhemel op de laatste dag).

Hieronder de totale route zoals hierboven beschreven en daarna snel  naar de beelden!