Also available in: English

Mt. Ventoux Juli 2021

'Wandelen i.p.v. fietsen'

Eerder de Mt. Ventoux gedaan met de fiets, zie dit verslag, dit keer dus wandelen op en rond deze prachtige berg.

Schotland was nl. nog steeds geen optie (10 dagen quarantaine met een test op de 2e en 8e dag) dus kort voor vertrek de TGV geboekt.

Dat viel dus heel erg mee; 13:15 vertrokken vanuit Amsterdam naar Paris Gare du Nord, met de metro naar Paris Gare du Lyon en door naar Avignon. (aankomst 21:30).

Luxe stoel met veel beenruimte en een ruim klaptafeltje waardoor het, met de noice-cancelling headset standaard op, goed te doen was.

Direct maar een tip voor de tas die je ziet op de foto; die heb ik ingeleverd bij het hotel en daar de hele ,wandel-, week laten staan. Normaal doe ik dit ook maar boek ik de laatste nacht in hetzelfde hotel weer een kamer. (zie Schotland en TMB Alpiene).

Achteraf misschien logisch dat dit ook een optie is als je maar 1 nachtje in het hotel blijft maar voor mij was het prettig (wilde eerst de tas in een kluis zetten op het station) dat dit mogelijk was.

Normaal heb ik een koffertje mee (handbagage) in het vliegtuig maar nu deze tas die wel op slot kan. (met eigen slotjes).

Zo kun je wel wat (toilet-) spullen maar ook headset, laptop e.d. meenemen die je niet tijdens het wandelen zelf meeneemt.