Also available in: English

Ik ben nog niet aan het idee gewend om met die grote rugzak door Nederland te wandelen.

Nu Schotland, of welk ander buitenland, nog steeds geen optie is dit keer gekozen voor de fiets!

Waar ik dacht dat ik alles wel kwijt kon in mijn fietstassen / op de bagagedrager was het maar goed dat ik de week ervoor de hondenkar had laten installeren bij vriend Herman.

Op het moment dat ik weg wilde rijden kwam ik erachter dat het pakket op de bagagedrager niet echt stabiel was. Daarom snel het hondenkarretje erachter gehangen en deze opgevuld met o.a. het tentje.

Stom dat ik in eerste instantie geaccepteerd had dat ik mijn, standaard, stoeltje niet mee kon nemen deze vakantie, uitgaande van de optie met alleen tassen en bagagedrager.

Toen ik het karretje erachter had gehangen had ik natuurlijk ruimte genoeg maar zo last minute was dit besluit dat ik niet ook nog even mijn stoeltje van zolder heb gehaald.

Om te zien hoe dit eruit ziet is dit een mooi filmpje; aan het einde zie je hoe ik, heerlijk, op mijn draaistoeltje in de tent kan zitten.

Ik ga verder geen uitgebreid verslag schrijven maar heb de routes, incl. foto’s, op Komoot op openbaar gezet.

Als je op onderstaande afbeelding klikt ga je naar deze ‘collectie’ zoals dit in Komoot heet.

Eerst en laatste dag, heel vervelend!, in een hotel omdat er in een ring rond Schagen pas na een langere afstand campings geopend waren in November. Over wild kamperen in Nederland ga ik een andere keer een stukje schrijven.